Menneskelig papillomavirusinfeksjon og hvorfor menn er bærere

Kjøp Viagra i Apotek Norge

Trygg sex er et must for å avverge seksuelt overførbare sykdommer (STD). Det er ingen glede verdt å bære rundt en sykdom som ikke bare er irriterende og pinlig, men noen av dem kan være dødelige også. Avholdenhet er den eneste sikre måten å forhindre å få en seksuelt overført sykdom, men la oss være ærlige få mennesker som avholder seg fullstendig fra sex. Å være i et helt monogamt forhold der begge partnerne er kjønnssykdommer, er også en trygg måte å ikke frykte seksuelt overførbare sykdommer. Den neste beste måten er å beskytte deg selv og partneren din ved bruk av kondom.

Safe Sex></h3>
<h3> Kondomer hjelper sterkt til å redusere spredningen av seksuelt overførbare sykdommer </h3>
<p> Sørg alltid for å ha kondomer tilgjengelig hvis du opplever sex. Ifølge Norgen Bureau of Statistics har det vært en økning i seksuelt overførbare infeksjoner (STI) det siste tiåret </p>
<p> De er ikke helt sikre på om infeksjoner øker eller om det er slik at flere får testet seg, eller en kombinasjon av begge. Selv om yngre og middelaldrende mennesker har en høyere STI-rate, ser den eldre generasjonen også en uptick i seksuelt overførbare sykdommer. </p>
<h3> Seksuelt overførbare sykdommer <a href=kan være bakterielle eller virale

Begge kan forårsake varige skader. Noen kjønnssykdommer vil ødelegge forplantningssystemet ditt, og noen kan føre til død. Noen kjønnssykdommer vil forårsake ubehagelige symptomer som kløe eller en stinkende utflod, og noen har kanskje ikke engang symptomer.

Bakterielle infeksjoner inkluderer klamydia, gonoré og syfilis

Mens klamydia og gonoré generelt smitter de yngre generasjonene i Norge, spres syfilis blant de fleste aldersgrupper. Klamydia og gonoré smitter reproduktive organer og kan være uten symptomer. De kan skade organene hvis de ikke blir behandlet. Antibiotika kan tas for å kurere disse infeksjonene hvis de tas før skader har oppstått. Syfilis kan sår i munnen og kjønnsorganene.

Det kan være symptomfritt i mange år

Uten riktig behandling kan syfilis forårsake langvarig skade på hjernen og andre organer. Syfilis er tre stadier. De er primær, sekundær og sent. Syfilis er ofte asymptomatisk i de første stadiene og er også lett overførbar. Syfilis kan behandles med penicillin, men hvis den når sent stadium, blir skaden gjort og kan ofte føre til død, selv om den også kan håndteres som en langvarig sykdom. I Norge er syfilis ganske sjelden, men den er fremdeles der ute. Det er viktig å beskytte deg mot denne bakterielle infeksjonen og bruke kondomer.

Virale STIer inkluderer HIV (AIDS) og herpes. HIV står for Human immunodeficiency virus

Det er et retrovirus som angriper immunforsvaret og etterlater offeret med en svekket immunitet. Dette fører til en økning i sekundære infeksjoner, noen som vanligvis er ganske sjeldne. HIV som ikke behandles vil føre til AIDS, ervervet immunsvikt syndrom. Noen ganger er det ingen symptomer før det går over til AIDS. På det tidspunktet kan det oppstå mange opportunistiske infeksjoner så vel som død. Anti-retroviral medikamentell behandling brukes til å behandle HIV. Dette er ikke en kur, men kan holde sykdommen i å utvikle seg, noen ganger i mange år. Menn i 30-årene er den høyeste gruppen i Norge for nye HIV-infeksjoner. Bruk av kondomer kan redusere hastigheten på HIV-infeksjon i stor grad.

Homofile menn i Norge bør være spesielt oppmerksom på bruken av kondomer

Herpes kan forårsake forkjølelsessår og kjønnsår. Det er to typer. Kjønnsherpes er en av de vanligste typene kjønnssykdommer i Norge. Det spres gjennom hud til hudkontakt, og viruset forblir hos en person for livet. Når den blir aktivert igjen, opplever personen utbrudd og kan deretter spre viruset til andre. Selv om det ikke er noen kur, er det antivirale medisiner for å redusere mengden og lengden på infeksjoner. Middelaldrende og å være kvinne i Norge har en større forekomst av kjønnsherpes, selv om det er ganske vanlig i alle aldersgrupper. Bruk av kondom kan bidra til å dempe herpesoverføring, men fordi det er hud til hud, kan det fortsatt overføres selv med kondom.

Å bruke kondom vil bidra til å forhindre mange nye seksuelt overførbare infeksjoner i Norge. Beskytt deg selv og sørg for å alltid bruke kondom når du driver med seksuelle aktiviteter.

6 Responses to Menneskelig papillomavirusinfeksjon og hvorfor menn er bærere

 1. Disse sykdommene er overalt, alle voksne bør vite om dem, og hvordan du kan forhindre dem. Så vidt jeg vet, fikk bare et par venner dem, og de hadde flere problemer etter (klamidia, som gjorde at en av vennene mine ikke kunne bli gravid noen gang), så barn, leste, lærte og være forsiktige.

 2. Jeg fikk klamydia fra en venn jeg så tilfeldig i omtrent en måned før hun flyttet bort. Et fem dager regiment av Azithromycin var alt jeg trengte for å bli kvitt det, og siden da fant jeg en jomfru som jeg giftet meg med og ikke har tenkt å få en kjønnssykdom igjen.

 3. Jeg hevet meg på en utendørs offentlig kafé at en kvinne snakket om en infeksjon fra en nylig seksuell partner. Hun mistenkte at hun traff den fra fordi han ikke vasket hendene før deres møte og han virket på den skitne siden, kanskje han ikke dusjer. Hun dro til legen og fikk forskrevet antibiotika. Hun sverget aldri å ha et one-night stand med en fremmed fremover.

 4. Min ekskone utsatte meg for HPV uten å skjønne det. Jeg har ikke noen gang vist symptomer, men testen for det er lite konklusjon … jeg lurer alltid på.

 5. Jeg fikk klamydia fra en venn jeg så tilfeldig i omtrent en måned før hun flyttet bort. Et fem dager regiment av Azithromycin var alt jeg trengte for å bli kvitt det, og siden da fant jeg en jomfru som jeg giftet meg med og ikke har tenkt å få en kjønnssykdom igjen.

 6. Da jeg fortalte kjæresten min at jeg hadde herpes, ble hun frastøtt. I og med at hun i utgangspunktet var avhengig av meg, ga hun meg fortsatt jobb hver dag. Totalt sett endte det med at det ikke ble noe særlig, og vi er begge glade herpie kompiser nå.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

This Blog will give regular Commentators DoFollow Status. Implemented from IT Blögg