Klorokin (Alaren): Er dette stoffet som kan løse koronavirusutbruddet?

Kjøp Viagra i Apotek Norge

Hvordan blir Covid-19 behandlet

Mens verden kjemper med et angrep fra Covid-19-viruset (Corona-virus), konkurrerer forskere over hele verden mot tiden for å lage et effektivt medisin som vil behandle pasientene og stoppe smittsaken. Den hastigheten som Covid-19-viruset overføres over hele verden, etterlater farmasøytiske selskaper og laboratorier med svært lite tid til å reagere. I tillegg frykter frykten for at viruset muteres i forskjellige belastninger, som potensielt kan gjøre medisiner ineffektivt, gaver og tilleggsbegrensning for det vitenskapelige arbeidet.

Kjøpe Chloroquine I Sverige

Hva er Covid-19

Siden Covid-19 tilhører familien av «corona» -virus, fokuserte forskernes første innsats på å utvikle en vaksine som ligner på de som behandler andre virus fra samme familie. Til tross for global innsats og hurtigsporede godkjenningsprosesser basert på begrensede studier, har arbeid med en effektiv vaksine så langt ikke gitt noe positivt resultat. Alternativt så forskeren på å repurposere eksisterende medisiner for å bekjempe pandemien.

Er det en kur?

Et av de mest effektive medikamentene i de foreløpige stadiene er Klorokin. Hva er denne medisinen som verdens øyne ser på nå? Det er et gammelt malariamiddel, oppdaget i 1934, og effektivt i behandling av noen former for malaria. Selv om klorokin opprinnelig ble ansett for for giftig for mennesker, og derfor ikke ble brukt i hele tiåret siden oppfinnelsen, tvang omstendigheter med høy dødelighet og krigstidsbehov USA til å undersøke igjen bruken av klorokin i 1944. Til slutt, etter ytterligere kliniske studier Ble Klorokin introdusert i medisinsk praksis i 1947.

Tidligere brukt mot Malaria

På grunn av sin tidlige effektivitet og massebruk har det i mange regioner av verden utviklet seg en motstand mot dens antimalaria-funksjonalitet, og passende erstatning hadde siden tatt Chloroquines plassering i spissen for kampen mot malaria. I tillegg kan Chloroquines bivirkninger være betydelige og inkluderer anfall, døvhet, hodepine, samt humørsvingninger og problemer med mental helse. Enda viktigere er at en overdose av Klorokin er alvorlig og fører ofte til døden i løpet av timer.

Suksess med SARS

For flere år siden har forskere vist at Klorokin har potensiale til å lindre symptomene forårsaket av alvorlig akutt respirasjonssyndrom (SARS), som er nært knyttet til Covid-19. I møte med eksisterende krise har dette ført til at noen forskerteam har implementert Chloroquine til behandling av Covid-19 pasienter. Opprinnelige tester fra kinesiske forskere i slutten av januar 2020, indikerte at klorokin kan være vellykket i behandling av luftveissykdommer forårsaket av Covid-19. Den kinesiske regjeringen godkjente ytterligere testing umiddelbart. Leger i Sør-Korea og Frankrike har også rapportert om tidlige suksesser i bruk av klorokinfosfat og hydroksolkolorokin.

Hvordan det fungerer

Den viktigste mekanismen som gjør at Klorokin bekjemper viruset er forebygging av virusets evne til å låse (eller feste) seg til reseptorcellene i luftveiene. Dette reduserer antallet celler som har virus knyttet til dem betydelig, noe som forbedrer overlevelses- og utvinningsgraden blant pasientene. Foreløpige beregninger viser også at, i tillegg til å forbedre pasientenes utfall, har behandling med Chloroquine også forkortet sykehusoppholdene for pasientene. I den situasjonen hvor sykehusressurser, inkludert sykehus (ICU) senger og hjelpeutstyr, er svært begrensede, blir gjennomsnittlige dager for pasientenes sykehusbehandling en kritisk parameter for helsevesenets administratorer.

Kliniske studier for å begynne

Mens forskere understreker at disse resultatene er veldig tidlige stadier, er de første resultatene oppmuntrende, og den psykologiske effekten av denne utviklingen har vært enorm. Mer enn 20 forsøk pågår for tiden, mens England, Thailand, Sør-Korea og USA samtidig gjennomfører sine egne studier, basert på de positive første resultatene. I Kina undersøker forskere muligheten for å bruke klorokin profylaktisk, noe som kan føre til forebygging, snarere enn behandling, av klorokin.

Økonomisk innvirkning

Gitt den globale eksponeringen som pandemien fikk i media, så vel som dens overordnede innvirkning på mange aspekter av hverdagen, er det ingen overraskelse at historien om Chloroquine fikk mye oppmerksomhet – ikke bare fra den vitenskapelige verden, men også fra den politikere og kjendiser, inkludert Donald Trump og Elon Musk. Det er mange menneskers håp om at vitenskapen kan seire, ved å bruke et gammelt våpen, en historie verdig Hollywood-filmer. Det er også viktig å nevne at Chloroquine ikke er det eneste håpet i løpet for å stoppe Covid-19. Flere medisinske og vitenskapelige team rapporterer om begrenset og tidlig suksess med andre eksisterende medikamenter, spesielt remdesivir (anti-ebola) og Kaletra (anti-retroviralt HIV-stoff).

4 Responses to Klorokin (Alaren): Er dette stoffet som kan løse koronavirusutbruddet?

  1. Kristoffer Theisen mars 27, 2020 at 5:19 p.m.

    Jeg hadde ikke hørt om Chloroquine, men selvfølgelig er coronavirus hele nyhetene. Etter min mening blir folk litt sprø over hva som utgjør en ny versjon av influensa, og virker ikke engang like dødelige som det, men det er et annet tema for en annen dag. Klorokin er et gammelt stoff som brukes til å behandle malaria, men tilsynelatende har de en viss suksess med å bruke det til å behandle koronaviruset. Jeg vedder på at produsentene av Chloroquine holder på med en lykkelig dans akkurat nå.

  2. Klorokin blir testet som en måte å behandle personer som lider av koronaviruset. Det er et medikament som tidligere har vært brukt for å forhindre malaria, og derfor ser malaria-ridd land som ofte bruker dette stoffet færre tilfeller av coronavirus.

  3. Jeg tror at klorokin er det nærmeste vi har et legemiddel som kan / vil være til hjelp. Imidlertid har folk overdosert prøver å bruke dette stoffet fra sent. Folk hørte det var en kur, og har nå skadet seg selv når de prøver å bruke den. Trump sier at den er godkjent av FDA. Jeg har ikke sett noe i mediene annet enn Trump si at FDA godkjente det for bruk. Jeg tror den fremdeles går gjennom forsøk, og forhåpentligvis vil den være klar til å ta før lang tid – uten langsiktige bivirkninger.

  4. Klorokin serverer et immunsuppressivt middel og har en historie å gi behandling for de som er plaget med malaria eller forskjellige autoimmune tilstander, inkludert revmatoid artritt. Klorokin hemmer overflod av cytokiner som respons på en viral lidelse. Mens cytokiner typisk er iboende for en naturlig immunrespons, kan deres overflødighet ødelegge kroppen, og føre til en inflammatorisk respons.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *