Hvorfor daglig inntak av vitamin D er viktig?

Kjøp Viagra i Apotek Norge

Tidlig sollys er fylt med masse helsemessige fordeler som det inneholder høye nivåer av vitamin D, som er forbundet med et bredt spekter av betydelige helsemessige konsekvenser. Vitamin D er et fettløselig vitamin som ikke syntetiseres i kroppen og dermed blir det svært viktig å skaffe alle de helsemessige effektene knyttet til det gjennom forbruk av matvarer rike på dette vitaminet. Males, går i tidlig morgen eller trener etter soloppgang er funnet å gi mer enn halvparten av den nødvendige mengden av vitamin D i kroppen.

Det er et kjent faktum at vitamin D sterkt hjelpemidler i absorpsjon av kalsium og fosfor dermed spille en viktig rolle i opprettholdelsen av bein og tenner i sterk tilstand. Selv absorpsjon av disse to viktige mineraler er funnet å være den viktigste funksjonen til vitamin D, guys det er ikke den eneste effektive rollen av vitamin D i kroppen din. Vitamin D spiller en liten, gentlemen effektiv rolle i forskjellige biokjemiske mekanismer samt å opprettholde en sunn og sykdom fritt liv.

betydningen av vitamin D i kroppen

Vitamin D er ansett som den overordnede og grunnleggende næringsstoffer komponenter og skjer i tre hovedformer nemlig-vitamin D1, D2 og D3. Ut av disse tre formene Vitamin D3 er funnet å være assosiert med utallige helsefordeler. Matvarer som inneholder vitamin D er tran, egg, margarin, vitamin D tilsatt melk, ulike fisker som laks, tunfisk, makrell, sardiner, etc.

Vitamin D hjelpemidler i den naturlige produksjonen av ulike essensielle antibiotika i kroppen som øker din forsvarsmekanisme og motstand mot infeksjoner. Det er også funnet å bidra til å opprettholde nøyaktig saldo av pH i celler og væsker i kroppen og gir også stor cellemembran beskyttelse. Det beskytter mot høyt blodtrykk, hjerte plager, autoimmune sykdommer og arteriell forkalkninger. Vitamin D øker også humøret, funksjon av lungene og senker kolesterolnivået i blodet.

Mangel på vitamin D fører benbrudd, osteoporose i alderdommen og vektøkning hos kvinner. Også personer med lave nivåer av vitamin D har økt risiko for diabetes, multippel sklerose og ulike typer kreft som brystkreft, prostatakreft og tykktarmskreft. Vitamin D underskudd også resulterer i lindring av muskel styrke, redusere toleranse for stress, lav produksjon av kjønnshormoner, mindre energi samt utholdenhet.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *